Connect with us

Hi, what are you looking for?

Webb

E-HANDEL TILL FRITZ OLSSON

Fritz Olsson, Grundat 1904, valde ENA som affärspartner för sin digitala förflyttning. Ny grafisk profil, komplett E-handel med koppling till Instagram, Klarna, samt foto, film & annonsering. Detta blev resultatet;

DESIGNFILOSOFI

”Varje artikel i webbshoppen är en mini-hemsida”. Med det mottot utvecklade vi varje varumärkessida och varje enskild artikel i webbshoppen till en komplett landningssida, fylld med information, bilder och merförsäljning. Fokusord; Stilrent – enkelt – konverterande (sälj!)

GRAFISK UTFORMNING

Med en passepartout-orienterad designlösning kan vi presentera stora mängder information och bilder utan att det känns rörigt eller mastigt. Man får en känsla av exklusivitet, särpräglad design & att Fritz Olsson har en kärlek till sitt skrå. Vår ambition är att via detta sätt förhindra att varumärket Fritz Olsson anonymiseras i det digitala landskapet; det är varumärket Fritz Olsson som presenterar produkten, inte tvärtom.

 

 

 

 

 

 

 

RESULTAT

Ett sjungande gensvar från marknaden och positivt bemötande från hela Sverige. En mycket viktig del från början var att bredda, och när 75% av försäljningen online kommer utanför det fysiska butiksbeståndet innebär det att E-handeln kompletterar istället för kannibalisera på butikerna. Genomgående positiva bemötanden från kunder, leverantörer och även andra konkurrenter.

På grund av projektets omfattning kan du läsa mer om vårt arbete med Fritz Olsson i andra artiklar. När det gäller vår re-design av Fritz Olssons klassiska logotyp samt grafiska profil kan du läsa HÄR.

När det kommer till vår produktion av löpande content kan du läsa mer HÄR.

När det kommer till vår räckviddskampanj som nådde 1 miljon kan du läsa HÄR.

VILL DU OCKSÅ SYNAS HÄR?

SE ÄVEN

Annonsering

ENA förvaltade under perioden oktober - december 2019 Fritz Olssons marknadsföring i digitala kanaler. Detta blev resultatet;

Annonsering

Med SEO (sökmotoroptimering) och Google Ads från ENA ökade en av våra kunder sin försäljning med 10 miljoner under ett år.

Branding

En omsorgsfull rebranding av ett av Norra Sveriges mest kända och äldsta varumärken.

Branding

ICA valde ENA för att förmedla vikten av en lokal närbutik och vad den faktiskt betyder för ett litet samhälle. Detta blev resultatet;

Vi är en fullservicebyrå, digitalbyrå, webbyrå samt oberoende mediebyrå. Copyright ©2020 ENA